Hoş geldiniz...

Otuz beş yıllık tecrübelerimle bir araya getirdiğim geleneksel damak tadımıza uygun birbirinden lezzetli yemek tariflerimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hepsini kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayıp uygulayabileceğiniz, bu yemek tariflerim hakkındaki düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

31 Mayıs 2008 Cumartesi

Zeytinyağlı Bamya


MALZEMELER

Yarım kğ yıkanıp başları ve uçları temizlenmiş bamya
2 Adet yeşil biber
2 Büyük domates
1 Büyük soğan
1 Su bardağı yarı pişmiş nohut
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Baş sarımsak
Kararınca tuz, karabiber, su
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Yarım limon


YAPILIŞI

Derin bir temcerede ,sarımsaklar ,doğranmış soğanlar, yeşil biberler zeytinyağında az kavrulur. Domatesler ve domates salçası ilave edilerek bir iki kez karıştırılıp, nohut ve bamyalar ilave edilir. Tuzu, karabiberi ve üstünü aşacak kadar suyu konduktan sonra ocağa oturtulur. Yarım limon sıkılır. Önce hızlı ateşte, kaynayınca hafif ateşe alınarak pişirilir

Afiyetle yenir...

Hiç yorum yok: