
MALZEMELER
Yarım kğ yıkanıp başları ve uçları temizlenmiş bamya
2 Adet yeşil biber
2 Büyük domates
1 Büyük soğan
1 Su bardağı yarı pişmiş nohut
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Baş sarımsak
Kararınca tuz, karabiber, su
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Yarım limon
YAPILIŞI
Derin bir temcerede ,sarımsaklar ,doğranmış soğanlar, yeşil biberler zeytinyağında az kavrulur. Domatesler ve domates salçası ilave edilerek bir iki kez karıştırılıp, nohut ve bamyalar ilave edilir. Tuzu, karabiberi ve üstünü aşacak kadar suyu konduktan sonra ocağa oturtulur. Yarım limon sıkılır. Önce hızlı ateşte, kaynayınca hafif ateşe alınarak pişirilir
Afiyetle yenir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder