Malzemeler:
1 Su bardağı kırılmış mısır
1 Su bardağı barbunya
1 Büyük baş kuru soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Kararınca tuz
Bir tatlı kaşığı karabiber
Kırmızı pul biber
Kararınca su
Yapılışı:
1- Yıkanmış mısırlar, bir gün önceden derin bir tencereye alınıp, üstünü dört parmak geçecek kadar su ilave edilir, kaynatılıp ağzı kapalı olarak bekletilir. Şişmesi sağlanır.
2- Yıkanmış barbunya, bir gün önceden derin bir tencereye alınıp, üstünü dört parmak geçecek kadar su ilave edilir, kaynatılıp ağzı kapalı olarak bekletilir. Şişmesi sağlanır. Ertesi gün suyu yüzülerek başka bir kaba alınır.
3- Ertesi gün, şişen mısırlar (suyuyla birlikte) ve süzülen barbunyalar, derin bir tencereye alınıp kararınca su ilave edilerek, önce yüksek ateşte, kaynayınca, kısık ateşte pişirilir. Karışımın kıvamı, çorba kıvamına gelecek şekilde ayarlanır.
4- Tuz ve karabiber ilave edilir. Damak zevkinize göre pul biber de ilave edilebilir.
5- Soğan küçük küçük doğranarak bir tavada, tereyağıyla hafif ateşte kızartılır. Pişen karışıma ilave edilir. Hafif karıştırılır.
Afiyetle yenir...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder