Hoş geldiniz...

Otuz beş yıllık tecrübelerimle bir araya getirdiğim geleneksel damak tadımıza uygun birbirinden lezzetli yemek tariflerimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hepsini kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayıp uygulayabileceğiniz, bu yemek tariflerim hakkındaki düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

9 Mayıs 2008 Cuma

Nar Taneli Kek



MALZEMELER

2 Yumurta

1 Su bardağı toz şeker

2-3 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 çay bardağı kırılmış ceviz

1 çay bardağı nar tanesi

1 çay kaşığı karbonat

1 limon kabuğu rendesi

1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

1- Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta ve toz şeker derin bir cam kaba alınarak, mikserle önce düşük devirde, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpılır.

2- Üstüne su, süt, limon kabuğu rendesi ilave edilerek hafif karıştırılır.

3- Karbonatla un bir tel süzgeç yardımıyla elenerek karışıma eklenir.

4- Kullanılacak kek kalıbı yağlanır üstüne toz şeker serpiştirilir.

5- Kalıba karışımın yarısı dökülür. Üstüne ceviz ve nar taneleri serpiştirilir.

6- Kalan karışım, bunun üzerine ilave edilerek tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırılır.

7- 5 dakika süreyle 180 derecede ısınmakta olan fırına yerleştirilir.

8- Kek kokusu çıkıp üstü kızarana kadar fırında pişirilir.

Afiyetle yenilir...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Enfes bir kek..