
MALZEMELER
2 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
2-3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay kaşığı karbonat
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
1- Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta ve toz şeker derin bir cam kaba alınarak, mikserle önce düşük devirde, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpılır.
2- Üstüne su, süt, limon kabuğu rendesi ilave edilerek hafif karıştırılır.
3- Karbonatla un bir tel süzgeç yardımıyla elenerek karışıma eklenir.
4- Kullanılacak kek kalıbı yağlanır üstüne toz şeker serpiştirilir.
5- Kalıba karışımın yarısı dökülür. Üstüne ceviz ve nar taneleri serpiştirilir.
6- Kalan karışım, bunun üzerine ilave edilerek tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırılır.
7- 5 dakika süreyle 180 derecede ısınmakta olan fırına yerleştirilir.
8- Kek kokusu çıkıp üstü kızarana kadar fırında pişirilir.
Afiyetle yenilir...
1 yorum:
Enfes bir kek..
Yorum Gönder