Hoş geldiniz...

Otuz beş yıllık tecrübelerimle bir araya getirdiğim geleneksel damak tadımıza uygun birbirinden lezzetli yemek tariflerimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hepsini kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayıp uygulayabileceğiniz, bu yemek tariflerim hakkındaki düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

10 Mayıs 2008 Cumartesi

Gülten'in Humusu


Malzemeler:
3 Su bardağı pişmiş nohut
1 Su bardağı tahin
1 Büyük limon suyu
3 Yemek kaşığı su
3 Diş Sarımsak
Kararınca tuz
Üstü için:
Zeytin
Pul Biber
Dilimlenmiş Limon

Nohutun kolay pişmesinin püf noktası: Nohut, iyice yıkanarak düdüklü tencereye konur. Üstünü 4 parmak geçecek kadar su ve tat verecek kadar da tuz ilave edilip, düdüklü tencerenin ağzı kapatılır. Ateşe oturtulur. Düdük sesi çıktığı andan 1-2 dakika sonra ateş kapatılır. Bu işlem akşam yapılarak sabaha kadar kapağı açmadan bekletilir. Sabah, tencerenin kapağı açıldığında nohutlarınızın tamamen piştiğini göreceksiniz.

Yapılışı:
Pişmiş nohutları ben annem usulü havanda ezerek püre haline getirdim (blendırla da aynı işlemi yapabilirsiniz). Buna suyu, tahini, limon suyunu, tuzu ve dövülmüş sarımsağı ilave ederek homojen bir karışım yapılır. İstediğiniz servis tabağına alınarak, üstü yukarda verilmiş malzemelerle süslenir.
Afiyetle yenilir...

Hiç yorum yok: