Hoş geldiniz...

Otuz beş yıllık tecrübelerimle bir araya getirdiğim geleneksel damak tadımıza uygun birbirinden lezzetli yemek tariflerimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hepsini kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayıp uygulayabileceğiniz, bu yemek tariflerim hakkındaki düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

31 Mayıs 2008 Cumartesi

Değirmenci Omleti


Malzemeler
3 Orta boy yumurta
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı süt
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz, dereotu, pul biber, tuz


Yapılışı
Yağ hariç diğer bütün malzemeler el çırpıcısıyla iyice karıştırılır.
Bu omletin özelliği yumurtalı karışımın hepsinin birden pişirilmesidir. Orta boy bir tavaya yağ dökülüp kızdırılır. Omlet ağır ateşte iki tarafı kızartılarak pişirilir. Sıcak servis yapılır
Damak zevkinize göre omlete küçük küçük doğranmış sucuk ilave edilerek karıştırılır, sucuklu değirmenci omleti olur
Afiyetle yenir ...

Hiç yorum yok: