
Malzemeler
1 Su bar, yeşil mercimek
1 Su bar, pilavlık pirinç
1 Büyük soğan
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber kararınca su
Yapılışı
Yeşil mercimekleri iyice yıkadıktan sonra pişmeye yakın olana kadar,kararınca suda pişirip bekletiniz.
Diger tarafta tencerede önce zeytinyağında soğanı küçük küçük doğrayıp yakmadan kavurunuz.
Tereyağını ilave edip bir iki kez karıştırınız. Üstüne suyuyla birlikte mercimekleri, onun üstüne de iyice yıkanıp süzülmüş pirinçleri ilave ediniz. Kararınca kaynamış suyu koyup hızlı ateşte kaynar kaynamaz ateşi hafife alıp pişiriniz.
Kısa bir süre demlenmesini bekledikten sonra afiyetle yiyiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder