
Malzemeler
1 Büyük kase dolusu suda bekletilerek tuzu alınmış doğranmış fasulye turşusu
1 Büyük kuru soğan
1 Kahve fincanı tereyağ veya zeytinyağı
Pul biber, karabiber, tuz, turşunun tuzu da olabileceğini göz ardı etmeyelim
Kararınca su
Yapılışı
Tereyağında, küçük küçük doğranan soğanlar yanmadan kavrulur.
Fasulye turşusu ilave edilip onunla da üç beş defa karıştırılarak kavrulur.
Bulguru ilave edilip onunlada bir iki kez karıştırılıp tuzu, karabiberi, pul biberi kararınca kaynamış suyu karıştırılıp, ateşi önce hızlıya getirilip kaynatılır, sonra ateşin ısısı düşürülerek hafif ateşte pişirilir
Biraz demlenmesi beklenir
Afiyetle yenir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder